Läs också

Kärnbullar

Spröda och söta morotskex - utan alltför många kolhydrater.

Söta kex med morot

Bröd utan mjöl: Klara dig undan alltför många kolhydrater med dessa supergoda morotskex.

13 juli 2016 av I FORM

33 kex

60 g mandlar
60 g linfrön
55 g cashewnötter
1 stor riven morot, 130 g
2 ägg
½ dl vatten
1 tsk kanel
2–3 droppar flytande stevia
eller en knivsudd pulver
En nypa vaniljsocker


  • Mal mandlar och cashewnötter i en mixer.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt smeten vila i 15 minuter.
  • Bred ut den på en plåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt plåten i ugnen och grädda kexen i 180 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  • Efter 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och delar smeten i ”kexstorlekar” med en kniv.
  • Sätt tillbaka i ugnen och grädda färdigt. Kexen ska vara ljusbruna och spröda.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar