Rödbetsbröd
© wichmann+bendtsen

Rödbetsbröd med chiafrön

Sätt färg på brödet med rödbetor.

12 april 2017 av Michelle Kristensen

Rödbetsbröd med chiafrön 

1 bröd = 20 skivor 

5 dl ljummet vatten 
1 paket jäst 
3 msk chiafrön 
1 tsk salt 
300 g rödbetor, rivna 
700–850 g vetemjöl 

Så bakar du rödbetsbröd

  • Rör ihop jäst och vatten. 
  • Blanda ner chiafrön, salt och rödbetor i jästblandningen. 
  • Häll sakta i vetemjölet under omrörning. 
  • Degen ska vara ganska blöt, så du kanske inte behöver använda allt mjöl. 
  • Låt degen jäsa i 60 minuter och häll sedan ut den på en bakplåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda i 45–50 minuter i 175 grader varmluft och låt brödet svalna på ett galler. 

Du får 15 gram rödbeta per skiva

Se här varför det är så nyttigt att äta rödbetor.

Näringsinnehåll per skiva: 

Energi: 148 kcal
Protein: 4,7 g
Fett: 4 g
Kolhydrater: 29,6 g
Kostfibrer: 4,4 g

Prova också det här läckra broccolibrödet med mandelmjöl.

Kanske är du intresserad av