Broccolibröd
© wichmann+bendtsen

Broccolibröd med ägg och mandelmjöl

Har du svårt att få i dig den dagliga dosen grönsaker så ät lite gott bröd! I våra bröd har vi stoppat i massor av grönt, som både ger färg, kostfibrer och härlig smak.

30 mars 2017 av Michelle Kristensen

Broccolibröd med ägg och mandelmjöl

6 st

1 broccoli, ca 300 g

3 ägg

3 msk mandelmjöl

1 stor tsk psylliumfrön

1 tsk salt

Så gör du broccolibröd

  • Mixa broccolin i en mixer eller matberedare, tills den är helt finfördelad.
  • Tillsätt därefter resten av ingredienserna och rör till en jämn massa, antingen för hand eller i matberedaren. 
  • Låt degen vila i 10 minuter, så att psylliumfröna får tid på sig att suga upp vätska.
  • Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper och forma degen till en ½ cm tjock fyrkant med hjälp av en sked.
  • Grädda i 18–20 minuter i 175 grader varmluft. 
  • Låt brödet svalna på ett galler och skär det sedan i 6 fyrkanter.

Därför ska du äta massor av broccoli.

Näringsinnehåll per styck:

Energi: 98 kcal
Protein: 7,8 g
Fett: 5,6 g
Kolhydrater: 4,8 g
Kostfibrer: 2,6 g

Kanske är du intresserad av