Kvinde spiser kage i køleskabsåbning_SV
© iStock

Tröstäter du?

Hur vi förhåller oss till mat är olika och har med vår personlighet att göra. Småäter du i smyg och har svårt att känna hunger? Då kan det vara ett tecken på att du tröstäter. Kolla symptomen här.

28 augusti 2017 av I FORM

Vad menas med att tröstäta?

Att tröstäta är för många ett försök att må bättre, exempelvis när vi misslyckas med något. När vi äter utsöndras belöningsämnen i hjärnan och det har en positiv effekt på vårt mentala välmående.

Problemet med tröstätning är bara att det snabbt kan eskalera så att mat blir lösningen på dina problem. Det kan leda till att du utöver dina andra problem också går upp i vikt.

6 tecken på att du tröstäter

  1. Mat har en lugnande effekt på dig när du känner dig pressad eller nedstämd.
  2. När du har ätit (för mycket) onyttigt får du ofta dåligt samvete.
  3. När du vill fira är det alltid med mat och helst av den onyttiga typen.
  4. Du äter ofta i smyg eftersom du skäms över hur mycket du glufsar i dig.
  5. Du känner dig ofta hängig, trött och irriterad, trots att du får i dig mycket energi.
  6. Du har sällan en känsla av vad du egentligen behöver äta.

I FORM rekommenderar

Om du drabbas av skador är det viktigt att både din träning och dina träningskläder är anpassade efter det. För hård belastning eller kläder som inte håller dig varm och torr, kan göra att skadan blossar upp igen i onödan.

Se därför till att vara klädd efter väder. Vid skador i knän, ljumske eller återkommande muskelbristningar är det en bra idé att skaffa ett par kompressionstights som kan ge stöd när du tränar.

De här funktionella vinterlöpartightsen från Active Fit säkerställer både optimal komfort och passform. Tightsen är en i varm vinterkvalitet som andas, och det är reflexer både bak och fram så att du syns i mörkret. Det svettransporterande materialet håller din kropp torr och vältempererad under träningen. Materialet är mycket behagligt och med platta sömmar som inte irriterar huden. Dessutom är modellen försedd med en praktisk nyckelficka, reflexer och resår i midjan. Just nu kan du få de ergonomiska tightsen tillsammans med 4 nummer av I FORM och spara över 600 kronor.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Kanske är du intresserad av