Makrill lindrar ömma ben

Makrill innehåller omega-3-fettsyror som kan dämpa ömhet i kroppen efter träning. Om du ökar ditt intag av fiskoljorna hjälper du immunförsvaret vilket kan resultera i både mindre muskelömhet och förhindra en överbelastningsskada.

20 mars 2015 av Martin Kreutzer

Så får du ut maximalt av makrill

I upp till tre dygn efter en halvtimmes hård träning kan man spåra en ökad grad av inflammation, visar undersökningar. Därför är det viktigt att du efter hård träning äter bra med omega-3-fettsyror: 50–75 gram fet fisk om dagen efter träningspasset är en bra tumregel.

Andra källor till omega-3

All fet fisk, till exempel sill, öring, lax, hälleflundra och ål, innehåller gott om omega-3. Fiskpålägg och fisk på burk räknas också in.

Vilken träning är det bra för?

Träningsformer som är hårda mot leder och senor kan skapa extra mycket inflammation. Det gäller till exempel tung styrketräning och löpträning, medan cykling och simning är mer skonsamt.

Bästa tajmingen

Efter träning.

Kanske är du intresserad av