Kokosmjölk

Kokosmjölk har så många fördelar. Den är perfekt att använda i matlagningen, är laktosfri och innehåller både rikligt med proteiner och vitaminer.

28 september 2015 av Irene Brøndum

Därför ska du använda kokosmjölk

Den lite söta och gräddiga smaken tonar ner skarpa och beska smaker, och kan därför göra det enklare att få ner hälsosamma saker som kål, selleri och liknande.

Kokosmjölken i sig är också bättre än sitt rykte. Den innehåller protein och vitaminer samt har ett lågt kolhydratinnehåll. Det finns ingen laktos i kokosmjölk, vilket gör den bra för de som får ont i magen av vanlig mjölk.

Så använder du kokosmjölk

Doften för dig bort till en exotisk strand. Använd kokosmjölk till thaimat, såser, drinkar, hemgjord glass, pannkakor och soppor.

Du kan ersätta mjölk med samma mängd kokosmjölk.

Så är kokosmjölken framställd

Kokosmjölk består av kokosvatten som blandats med mycket finmalet moget kokosnötskött.

Det ska du hålla koll på när du köper kokosmjölk

Kokosmjölk kan köpas i alla livs­medels­butiker året runt.

Light-kokosmjölk är slöseri med pengar för här betalar du bara extra för att få din kokosmjölk utspädd med vatten. Använd hellre lite mindre av den äkta varan och späd själv med lite vatten.

Kanske är du intresserad av