Kokosgrädde

Goda nyheter till alla laktosintoleranta! Kokosgrädden är grädden som alla tål. Men kom ihåg att njuta med måtta; även om det är en vegetabilisk produkt är det en kaloribomb.

28 september 2015 av Irene Brøndum

Därför ska du äta kokosgrädde

Kokosgrädde är en kaloribomb och därför något som ska njutas med måtta som så mycket annat gott. Men om man inte tål mjölk eller laktos kan man ändå få njuta av lite "grädde". Smart!

Så använder du koksgrädde

Drinkar, som Piña Colada, en kopp lyxkaffe eller uppvispad tillsammans med lite äggvita för att ge ett bra skum.

Så är kokosgrädde framställd

Kokosgrädde är den feta och gräddiga delen av kokosmjölken. Når du köper en burk kokosmjölk kan du ställa den i kyl­skåpet ett dygn. Sedan häller du av den vattniga delen så att bara det feta är kvar – och vips så har du kokosgrädde!

Det ska du hålla koll på när du köper kokosgrädde

Light-varianter av kokosmjölk fungerar inte. Det ska vara den feta kokosmjölken och den ska vara uppdelad i en flytande och en krämig del. Det går tyvärr inte alltid att se på burken.

Försök undvika de som har tillsats av guarkärnmjöl, som förhindrar att kokosmjölken separeras. Kokosgrädde kan också köpas färdig i hälsokostbutiker och online, men var uppmärksam på att det kan finnas tillsatt socker i den.

Kanske är du intresserad av