Känner du till moringablad?

Moringablad slår många matvaror på flera parametrar. Bland annat innehåller de 9 gånger mer protein än yoghurt!

11 mars 2016 av Michelle Kristensen

Moringabladens CV är svår att överträffa. De innehåller nio gånger mer protein än yoghurt, 10 gånger mer A-vitamin än morötter, 15 gånger mer kalium än bananer, 17 gånger mer kalcium än mjölk och 25 gånger mer järn än spenat. Samt 9 essentiella aminosyror, 27 vitaminer och 46 antioxidanter.

Moringaträdet växer i Afrika, Indien och Thailand. Det kallas också för pepparrotsträd eftersom smaken påminner lite om pepparrot. Man kan äta olika delar av trädet. Roten har använts i folkmedicin i tusentals år och kan bland annat användas i sås på samma sätt som pepparrot.

Bladen kan tillagas precis som spenat eller torkas och läggas i olika rätter. De flesta näringsämnena finns i bladen och dessa kan du köpa torkade och pulveriserade. Pulvret kan till exempel läggas i smoothies, pesto och guacamole samt andra gröna rätter. 

Kanske är du intresserad av