Så kan du träna och äta godis samtidigt!

Är det ditt nyårslöfte att sluta med godis och istället bara äta nyttigt? Glöm det! Det går att äta kakan och behålla den. Här är smarta tips på hur du kommer i form och samtidigt kan äta smaskigt godis.

1 januari 2017

Är det allt eller inget som gäller för dig? Vi är många som bestämmer oss för att komma igång med träningen och äta nyttigt, och försöker att sluta äta glass, kakor och choklad. Men nackdelen med detta tillvägagångssätt är att det inte håller i längden! Men häng inte läpp för det – det går faktiskt att träna dig i form samtidigt som du äter gott godis! Läs våra tips längre ner.


Fem anledningar till att bli mer hälsosam

  1. Din kropp mår bättre om du äter en varierad och nyttig kost.
  2. Både humör och självförtroende kan bli bättre om du äter och tränar på ett hälsosamt sätt.
  3. Du blir piggare och orkar mer i vardagen.
  4. Att äta hälsosamt leder till ett bättre träningsresultat!
  5. Du får bättre hy om du satsar på ett mer hälsosamt liv.


Så kickstartar du ditt hälsosamma träningsår

  • Starta morgonen med en hälsosam frukost. Börjar du dagen med en nyttig frukost blir du mer benägen att fortsätta äta nyttigt hela dagen.
  • Gå inte ut för hårt med träningen i början, utan öka tempot succesivt. Annars tröttnar du lätt.
  • Unna dig sötsaker en gång i veckan. Att försöka vara extremt nyttig fungerar helt enkelt inte. Att unna dig godis är bra för själen också, glöm inte det!
  • Byt till fullkornsprodukter – de mättar längre och är bra för magen.
  • Fundera på om du äter rätt godis. Det finns godis som är nyttigare (men lika gott) än andra. Satsa på sockerfritt godis, som till exempel Nellie Dellies när du blir sötsugen. På så sätt kan du äta en näve godis till eftermiddagskaffet varje dag, utan att det påverkar varken humör eller träning!


Sockerfritt godis – Nellie Dellies

Sockerfritt godis som är gott och smakar precis som vanligt godis – finns det? Absolut! Nellie Dellies godispåsar och chokladbars är sötade med sötningsmedel som utvinns ur växten stevia. Godiset smakar precis som vanligt lösgodis och choklad, men den stora skillnaden är att sötningsmedlet stevia varken innehåller kolhydrater eller kalorier, till skillnad från vanligt vitt socker.

Är du orolig över att äta för mycket sockerfritt godis? Många sockerfria produkter innehåller en hel del kalorier. Nellie Dellies sockerfria godis innehåller en kombination av kostfibrer och extrakt från Steviaplantan – på så sätt innehåller godiset inte lika mycket kalorier som andra sockerfria godispåsar kan göra. Här kan du läsa mer om deras sockerfria godis.

Kanske är du intresserad av