Ingefära

Du behöver inte göra någon större grej av ingefäran för att få ut det bästa av den.

© Colourbox

Så utnyttjar du ingefäran bäst

Du vet väl att ingefära kan göra underverk?! Men vet du också hur du får ut mest näring av den? Är det genom att koka, pressa eller äta den rå med skalet på? Få svaret här.

5 oktober 2016 av Sara Mahler

Så får du ut mest av din ingefära

Du får mest näring av ingefäran om du äter roten som den är. Väljer du att koka den eller pressa ut saften halverar du faktiskt effekten av den nyttiga ingefäran. 

Det finns å andra sidan ingen anledning att äta skalet, för till skillnad från de flesta frukter och grönsaker gömmer roten inga näringsämnen i det yttre skiktet. De finns i köttet. 

Mixa därför gärna ned den skalade roten i smoothien, eller riv den i dina rätter. Ingefära tål den värmebehandling den får i matlagningen, utan att mista sina näringsämnen.


Saknar du inspiration till hur du kan utnyttja ingefäran utan att pressa eller koka den, så prova de här läckra ingefärsshotsen.

Kanske är du intresserad av