© iStock

Så undviker du bruna bananer

Du var lite väl impulsiv när du handlade frukt senast. Nu har du 15 bananer som ska ätas upp innan de blir bruna ...

27 juni 2017 av Sørine Theen Nørreslet // Magasinet Liv

Kuren mot bruna, övermogna bananer

Du känner säkert igen dig: Hemköp har extrapris på bananer och du köper tre stora klasar. Du bär hem dina fina gula bananer men innan du vet ordet av har det gått en vecka och nu ligger hälften av bananerna och ruttnar i fruktskålen.

Lyckligtvis finns det hjälp att hämta – och enkelt är det också!

Så gör du

Innan dina bananer hinner blir övermogna ska du enligt purewow.com dela dina klasar och packa in varje enskild banan i plastfolie. Då mognar de långsammare.

Därför fungerar det

Etylengasen som kommer ut via bananstjälken är orsaken till att bananerna mognar. Genom att packa in bananen i plastfolie så fördröjs den här processen. Dina bananer håller sig faktiskt fräscha och fina i upp till fyra dagar längre om du följer plastfolietipset. Ju mer omogna dina bananer är från början, desto bättre fungerar det!

Smart va? Kom förresten ihåg att inte slänga skalet när du har ätit upp din banan – det kan du nämligen äta! Läs varför här.

I FORM rekommenderar
På I FORM Kostdagbok hittar du fler än 700 sunda recept som ger inspiration till kalorisnåla recept och som hjälper dig till en sundare livsstil.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Kanske är du intresserad av