Kvinna ligger på marken vid sidan av ett hjärta som formats av frukter.
© iStock

Ät den här frukten varje dag om du vill gå ner i vikt

Den här frukten har du garanterat hemma ...

8 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Enligt en studie är det en bra idé att inte glömma att äta den här frukten. Du har den garanterat redan liggande i fruktskålen.

Vi pratar naturligtvis om äpplen. De saftiga frukterna innehåller nämligen bakterier, som är särskilt bra för magen och tarmen. Dessutom är det bevisat att du kan gå ner i vikt med hjälp av äpplen. Går du på diet? Läs då mer här!

Överviktiga människor har extra stor nytta av att äta ett äpple om dagen, då deras tarmflora kan ändra sig markant. På så vis kan äpplen även hjälpa överviktiga människor att inte gå upp i vikt.

TIPS! Vi har massor av artiklar om du kämpar med att gå ner i vikt.

Om du älskar snabbmat så är äpplet också en god vän. Det är nämligen fullt av bakteriehämmande ämnen, som är bra för magen och din inre balans. Så det är bara att frossa loss! 

Det spelar dock viss roll vilken typ av äpple du äter. T ex är Golden Delicious-äpplen riktigt bra för tarmen, för de är fulla av fibrer och antioxidanter. Och om du lider av uppblåst mage, så kan du också få hjälp av att äta äpplen.

Dessutom är äpplen bra mot övervikt, diabetes, för högt kolesterol, hjärtinfarkt samtidigt som immunförsvaret stärks.


Det är också viktigt att du äter äpplena råa, så du bevarar så många vitaminer som möjligt. Och det gör inget om antalet äpplen kommer upp i två, tre stycken om dagen.

Kanske är du intresserad av