Honung.
© iStock

3 matvaror du ALDRIG bör äta råa

Från och med nu är det slut med att äta de här 3 matvarorna råa. Det är inte hälsosamt och du kan till och med bli riktigt sjuk.

22 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Du har säkert fått lära dig att rått kött är något man ska akta sig för, om du inte vill bli sjuk. Men det är inte bättre att äta grönsaker och andra matvaror som är fulla av naturliga giftämnen och annat som är dåligt för magen. Har du otur kan du till och med bli allvarligt sjuk

1. Potatis

Det är inte bara det att rå potatis inte smakar särskilt gott. Men den kan dessutom ge dig stora problem med magen om du inte tillagar den. 

2. Böngroddar

Mums, vi älskar böngroddar! Och normalt äter vi dem råa i en sallad. Men det finns faktiskt en risk att groddarna bär på både salmonella, kolibakterier och listeria.

Därför är det VERKLIGEN viktigt att du sköljer böngroddarna noga, om du inte vill bli allvarligt sjuk.

3. Röda kidneybönor

De går nästan inte att äta utan att de är tillagade. Men OM du gör det, så riskerar du att få väldigt ont i magen, diarré och illamående. Bönorna är fulla med gift som försvinner när de kokas (låt dem koka i ca fem timmar, häll av vattnet – och låt dem koka i ytterligare 30 minuter i nytt, friskt vatten).

Kanske är du intresserad av