Bär och havregryn gynnar dina blodkärl

Ta hand om dina blodkärl redan vid frukostbordet med bär och havregryn.

6 juli 2010 av I FORM

Fenoler & C-vitamin

Färska, torkade eller upptinade frysta bär till havregryn är extremt sunt för dina blodkärl. Bärens mängd av C-vitaminer förstärker effekten av ämnen i havren som i flera år har varit känd för sin förmåga att hindra kolesterol att lagras på insidan av blodkärlen.

Amerikanska forskare har undersökt och dokumenterat att kombinationen av havrens fenoler och C-vitaminer fördubblar måltidens förmåga att hindra skadligt kolesterol från att sätta sig fast på kärlväggarna.

Tips

Tillsätt en handfull bär i dina havregryn och häll på mjölk med låg fettprocent. Eller strö bär på din havregrynsgröt. Bärens naturliga sötma kan ersätta socker.

Alternativ

Dricker du ett glas apelsinjuice till en skiva grovt rågbröd får du samma positiva effekt på kolesterolvärdet.

Kanske är du intresserad av