Ett par i sängen.
© iStock

Vid den här åldern får du bäst sex

Det finns alltid något roligt att se fram emot.

8 januari 2017 av Anna Sjøstrøm

Oavsett om du tycker att du har det bra i sängen eller om det går lite trögt, kommer det goda nyheter här. Det visar sig nämligen att det bästa sexet är något du upplever i relativt sen ålder. Så du har alltså en del att se fram emot.

Ha tålamod

Det är inte så ofta man ser fram emot att passera 40-strecket, men enligt en ny studie kan det finnas all anledning att vara glad. Särskilt om man fyller 46 år. Forskare har nämligen frågat människor i 50- och 60-årsåldern om när i livet de har bäst sex – och deras svar är att det är runt 40. Mer exakt när de fyllt 46 år. 

Regelbundet sex gör dig glad

Medan vi väntar på att fylla 46 kan det vara en god investering att hålla lågan vid liv. Studien visar också att människor som hade sex en gång i veckan var gladast, och det är ju ingen dum aktivitet att ägna sig åt medan man väntar på bättre tider. Studien visade också att uppemot 50 procent av de tillfrågade hade sitt bästa sex med sin nuvarande partner. Vill du maximera din njutning ska du alltså se till att ha rätt partner när du fyller 46 år.

Kanske är du intresserad av