Läs också

Kvinna och man i säng.

tester

Kvinna och man har sex.
© iStock

Träningsövningar som ger det bästa sexlivet

Behöver ditt sexliv en boost? De här fyra övningarna kan göra underverk.

16 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Det låter kanske otroligt, men de här fyra övningar är guld värda om du vill sätta lite extra fart på sexlivet. Se bara här!

1. Superman

Det är viktigt att ha en stark core när du har sex. Men det är lika viktigt att vara stark i den nedre delen av ryggen och bakdelen. Och det blir du alltså av denna övningen. Den är helt klart värd att integrera i din träningsrutin. Lägg dig på mage och lyft samtidigt armar och ben. Se också till att spänna rumpan.

2. Brygga

Om du inte är van kan det vara något av en utmaning. Men övningen skapar en stark core, en stark rygg och så gör den dig mycket smidig. Se till att fingertopparna är vända MOT fötterna, så du inte belastar dina handleder.

3. Omvänd Superman

Här ska du ligga på ryggen och lyfta både armar och ben från golvet. Här är det superviktigt att tänka att naveln ska nudda golvet, även om du vänder den uppåt när du ligger på ryggen. Hitta den lägsta punkten och håll armar och ben stilla. De får INTE röra vid golvet! Spänn också ordentligt i magen.

4. Twist med boll

Börja med att lägga dig på ryggen med böjda ben för att hitta balansen. Sätt dig i en form av "omvänt V". Benen behöver inte vara sträckta rakt upp i luften, men de får INTE röra vid golvet. Håll bollen i händerna och svinga den från sida till sida. Ju tyngre boll, desto hårdare för magen. Spänn magen så mycket som möjligt och skifta bollen från sida till sida så fort du bara kan. 


Lycka till med träningen!

Kom i gång med träningsövningarna med det nya träningssetet från Kari Traa. Beställ det till specialpris med I FORM här. 

Kanske är du intresserad av