Kvinna och man ligger på mage i sängen och tittar på varandra.
© Colourbox

Största misstagen ni gör i sovrummet

Det är inte helt fel att bli uppmärksam på de här 3 misstagen ...

25 september 2016 av Anja Bruneskjold

Du vet redan att sex är en av huvudingredienserna i en parrelation. Men kanske att ni begår några av den här vanliga misstagen i sovrummet? 

Ni har dåliga sexvanor

Man faller lätt in i en välbekant rutin som man vet fungerar. Problemet är bara att det inte förblir så. Förr eller senare blir det tråkigt och att ha sex prioriteras bort. Och då fungerar det inte alls.  

Prova t ex att prata med varandra om att ni kanske kan tänka er att testa något nytt. Och gör det till något ni gör en gång i veckan. När sex har blivit ett naturligt samtalsämne kommer ni snabbt att få bättre sexvanor. 

Ni hoppar över sex för att ni inte är på humör

Även om det kan verka svårt så är det bra att ha sex, även om ni inte omedelbart är på humör för det. Sexlusten är nämligen inte som i början på relationen och det kräver lite mer arbete om ni vill bevara intimiteten. 

Om ni prioriterar sex och tänker på sex så kommer ni sannolikt också uppleva att sexlusten blir större. Mer vill som bekant ha mer – och ni kommer snabbt känna er mer nära varandra. 

Ni anstränger er inte

Man kan snabbt glömma bort varandra mitt i alla barnens aktiviteter och med mycket på jobbet. Men bara för att förälskelsen har lagt sig får man inte glömma bort hur viktigt det är att verkligen anstränga sig. Och speciellt i sovrummet. Se till att ta er tid för varandra – på allvar. En halvtimme om dagen, där det bara är ni två, kommer att göra underverk. Och det kommer säkerligen att smitta av sig positivt på sexlivet.

Kanske är du intresserad av