Kvinna och man har sex.
© iStock

Så tar du bäst hand om ditt underliv efter sex

Detta är viktigt. Alla kvinnor bör verkligen undvika de här 3 sakerna efter sex.

8 november 2016 av Anja Bruneskjold

Enligt forskning är det särskilt tre saker du bör tänka på när du har eller har haft sex. I varje fall om du vill försäkra dig om att dina nedre regioner är i toppform. För dina könsdelar är nämligen extra känsliga efter en omgång sänggymnastik. Och när huden är svullen, öm och irriterad är det några saker du alltså bör vara särskilt uppmärksam på. 

Du glömmer att gå på toaletten

Du har säkert hört det förr, men det har större betydelse än du tror. Det är nämligen extra viktigt att du går på toaletten när du har haft sex. Under själva akten riskerar du att tillskansa dig diverse bakterier som kan sluta i urinvägsinfektion. Men om du ser till att gå på toaletten inom en timme efter sex så kan du skölja bort de värsta bakterierna. 

Du använder tvål

Och det är i sig inget fel. Problemet är bara att din huden är superkänslig efter sex och det kan därför vara rätt obehagligt. Huden kan enkelt bli så irriterad att den svullnar och börjar klia.

Ni har sex i duschen

Det låter skönt. Men det kan vara en fördel att tänka på hur många bakterier ni utbyter i duschen. Det varma vattnet får porerna i huden att öppna sig. Och på ett ögonblick blir det en perfekt ingång för bakterierna. Dessutom öppnar underlivet sig mer när det blir sexuellt stimulerat. Och det ökar också risken för infektioner.

Kanske är du intresserad av