Par har sex.


© iStock

Så många gånger i veckan bör du ha sex

Det är ingen nyhet att sex både är roligt och sunt. Men hur många gånger i veckan bör du egentligen ha sex?

24 augusti 2017 av Anja Bruneskjold

Förutom att sex är roligt så visar tidigare studier att sex också ger mängder av hälsofördelar. Bland annat minskar risken för både prostata- och bröstcancer, men sex hjälper också mot depression och högt blodtryck. OCH så ger det humöret en riktig boost!

Läs också: De här jobben gör dig mest deprimerad.

Dessvärre visar det sig att man t ex i USA har mindre sex än man hade tidigare. Och det är inte bra – speciellt med tanke på alla hälsofördelar man får av att ha sex. T ex hade man i USA nio gånger mindre sex på ett år mellan 2010–2014, om man jämför med 2000–2004. Dessvärre ser det ännu värre ut för gifta och sambos. De hade långt mindre sex än de som inte hade en fast partner. De hade nämligen 16 gånger mindre sex än de som levde utan partner. 

Har du hört talas om de här 4 övningarna som ger dig bättre sexliv?

Jean Twenge, psykologiprofessor vid San Diego State University, förklarar att det inte är helt klartlagt varför gifta par hade mindre sex än innan. Hans teori är dock att vi istället är upptagna av våra smartphones och andra elektriska apparater. Vi är helt enkelt inte närvarande.

Dessutom förklarar han att det inte finns något samband mellan lycka och sex mer än en gång i veckan. Det betyder inte att man blir mindre lycklig för att man har sex fler än en gång i veckan. Men att prioritera så att man får till det en gång, är ingen dum idé alls.

Kanske är du intresserad av