Kvinna och man ser glada ut i sängen.
© iStock

De märkligaste sakerna som ofta händer efter sex

Det är inte bara du. De här märkliga sakerna händer ofta efter sex.

12 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Det kan verka märkligt men det är t ex helt normalt om du har behov av att vara för dig själv efter sex – eller om du plötsligt får akut ont i magen. 

Det kliar överallt

Lika plötsligt kan det uppstå en obehaglig klåda på låret, på armen eller på andra ställen. Om du inte nyligen har bytt ut dina hudvårdsprodukter, kan det mycket väl vara så att du är överkänslig mot din partners sädesvätska. Forskning visar att huden oftast reagerar på sädesvätskan när den har suttit på huden i mer än 30 minuter. Överkänsligheten kan komma och gå – och den kan även uppstå efter många år tillsammans.

Du måste akut gå på toaletten

Har du undrat över varför du plötsligt får ett akut behov av att springa i skytteltrafik mellan sängen och toaletten? Det kan bero på en kemisk sammansättning i sädesvätskan som bl a kan medföra diarré, speciellt när sädesvätskan kommer i kontakt med ändtarmen. Sädesvätskan får släta muskler, som dem i livmodern och tarmarna, att snabbt dra ihop sig. Och det är sammandragningarna som leder till de akuta toalettbesöken.

Du har behov av att vara själv

Det verkar lite underligt, men det är helt normalt att känna ett behov av att vara själv efter lite sänggymnastik. Faktiskt är det vanligt att känna sig nedstämd eller deprimerad efter sex. 

Det svider när du kissar

Och det är helt normalt. Det beror inte på någon könssjukdom – det är bara vävnaden i urinröret som reagerar. Den brinnande känslan bör dock komma direkt och vara övergående. Om det fortsätter att svida i flera timmar efter sex bör du överväga att kontakta läkare.

Kanske är du intresserad av