Par ligger i sängen och är uttråkade.
© iStock

Därför har ni inte lika mycket sex som ni vill

Orkar du inte heller alltid ha sex? Det är helt normalt. Kolla bara här!

7 november 2016 av Anja Bruneskjold

Det  är helt normalt bland par att sexlivet dör ut ibland och att man inte prioriterar det så mycket som man borde i verkligheten. Ett sunt sexliv för er närmare varandra. Kolla om ni kan känna igen er i något av detta och gör något åt det direkt. 

Sängen används fel

Och det är inte meningen. Om det ska bli något sex i sovrummet så undvik för allt i världen att ha iPad, dator och allt möjligt annat med er in i sovrummet. Sängen ska användas till sex och sömn.

Ni är pressade på jobbet

Det kan vara svårt att få ihop jobb, barn och en vanlig vardag. Skriv in sex i kalendern! Det gör verkligen skillnad. 

Ni känner er osäkra

För kvinnor handlar det ofta om att man inte är tillfreds med sin kropp och känner sig osäker. För vad tänker min partner om mig nu? Om du gärna vill gå ner i vikt så kom överens med en väninna eller kollega om att träna och göra det ihop. Forskning visar att man känner sig mer attraktiv när man har motionerat.

En av er är deprimered

Depression dödar sexlusten fullständigt, och speciellt kvinnor isolerar sig själva när de blir deprimerade. Medicin kan göra det hela lite lättare. Men en biverkning kan vara att det nästan är omöjligt att få orgasm. 

Du gör det hellre själv

För det är enklast. Men det är inte supersmart. Du kan nämligen lätt skapa en distans till din partner, som bara gör det ännu svårare för er att få igång sexlivet igen.

Kanske är du intresserad av