Par har sex.
© iStock

Därför är det bra att ha sex på morgonen

Det kan vara svårt att både hitta tid och lust för att ha sex i en hektisk vardag. Men har ni testat morgonsex? Det är mycket sundare än du kanske känner till.

19 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Det är kanske inte det första du tänker på eller har lust till på morgonen när du vaknar – och tar sikte på duschen, morgonkaffet och kanske skrikande barn. 

Men å andra sidan är ni helt slut på kvällen och då blir sexlivet inte heller prioriterat, eftersom ni slocknar innan huvudet träffar kudden.

Om ni inte har möjlighet att planera in lite egentid på kvällen, kan det vara en bra idé att lägga in sex på morgonen istället. Kanske inte varje gång ni vill vara romantiska, men det är absolut inget negativt med att ha morgonsex på schemat flera gånger i veckan.

Ni kommer närmare varandra

Ju mer sex ni har, desto tätare band får ni. Det säger sig självt. Annars är det lätt att man glider från varandra mellan jobbstress och blöjbyten.

Men det krävs planering! Ställ väckarklockan innan barnen ska upp – även om det är tidigt och ni bara vill sova vidare. Smit in i duschen tillsammans. Eller överraska varandra med oralsex. Det kan vara superroligt och annorlunda om ni har vant er vid att göra det på kvällen.

Dålig andedräkt och håret på ända spelar ingen roll. Det handlar om att ni ska gå igång sexlivet och komma närmare varandra. Gör det till en vana och håll fast vid den.


Ha det så mysigt!

Kanske är du intresserad av