Cookie- och Sekretesspolicy


Sex

Alla samlag kan bli bättre

Misslyckade samlag är ett stort problem för många par. Få ting är så djupt frustrerande, som när det skulle ha varit en skön, intim upplevelse, går fullständigt snett.

Vem har inte varit med om ett samlag där allt gick galet. Hon fick inte orgasm, han kom för tidigt och båda upplevde samlaget som djupt frustrerande. Kanske hade problemet aldrig behövt uppstå om paret hade talat om vilka ställningar de var för sig tyckte bäst om eller också använde de bara helt fel teknik.

Sexologer kan ofta konstatera att människor inte vet särskilt mycket om samlag. De har samlag men vet inte vilka möjligheter som finns för att förbättra dem så att båda parter får större utbyte.

Män som har sett för många porrfilmer tror ofta att det räcker att stöta penis fram och tillbaka i slidan.

Att variera och hitta på alla möjliga samlagsställningar är dock inte heller det viktigaste. Det handlar om att byta ställning ett par gångar under samlaget för att framkalla så stor stimulans som möjligt för båda parter.

Många samlag går allt för snabbt

För att ett samlag ska bli en skön upplevelse för båda parter måste många detaljer stämma, och ett av de områden där det ofta uppstår problem är tempot.

Alltför många män genomför ett samlag i ett alltför hetsigt tempo, medan många kvinnor hellre skulle vilja ha ett samlag med mjukare och långsammare stötar. Det innebär naturligtvis inte att mannen inte också ska uppleva samlaget som skönt, men männen borde tänka lite mer på tempot. De tycks snarare tro att kvinnan precis som de själva - tänder på hetsiga, snabba stötar.

Ett moment som många kvinnor upplever som frustrerande är när mannen efter ett för snabbt förspel för in ett finger i slidan för att känna om kvinnan är fuktig. Alltför ofta tolkar mannen fuktigheten som ett tecken på att kvinnan är klar till samlaget.

Men så behöver det inte alls att vara. Det finns många kvinnor som är fuktiga utan att det skälet vara beredda för samlag. I vissa fall stöter mannen in penis i slidan utan att kvinna är beredd och kvinnan säger inte något för hon vill inta såra mannen.

Det är faktiskt mycket bättre om kvinna själv för in penis i slidan när hon känner sig mogen för det och att mannen förhåller sig avvaktande till dess kvinnan signalerar att hon vill påbörja ett samlag. En annan fördel när kvinnan själv för in penis är att hon ju vet öppningen sitter och kan dessutom föra in penis i den takt och den vinkel hon föredrar.

Om mannen för in penis är det ganska troligt att han får leta sig fram. Och många kvinnor tycker inte om stötarna mot underlivet när mannen letar efter slidöppningen. Det kan leda till att kvinnan förlorar sin upphetsning.

Många män tror att det viktigaste för en kvinnas tillfredsställelse är en stor penis. Men det är ofta viktigare hur de använder sin penis.

Nästen alla kvinnor tycker det känns skönt att känna penis inne i slidan men många säger också att de skulle uppskatta att mannen stannade upp och låg stilla inne i dem.

Detta skulle kombineras med långsamma, mjuka stötar i stället för snabba och hetsiga.

Många kvinnor föredrar att mannen växlar mellan snabba och långsamma rörelser. Vanligast är att kvinnan i början av samlaget vill ha mjuka, långsamma rörelser och när orgasmen närmar sig, vill hon att rörelserna ska växla till snabba, lite hårdare stötar.

När orgasmen är ett faktum vill många kvinnor att stötarna fortsätter medan andra vill att mannen ligger stilla så att kvinnan kan känna hur muskelsammandragningarna i slidan omsluter penis.

Det är något som varje par gör klokt i att tala med varandra om så att man kommer fram till det tempo som passar en bäst.

Problem med orgasm kan lösas med en ny ställning

Penis kan styras i olika riktningar och på så sätt stimulera de känsligaste områdena av vagina och de yttre könsorganen. Stimulering av klitoris är oerhört viktig för att en kvinna ska kunna få orgasm. Klitoris kan betraktas som motsvarigheten till mannens penis.

Detta innebär att området längst bak på klitoris motsvarar penisskaftet, medan den mest framträdande delen motsvarar ollonet. Det är viktigt att komma ihåg att slidan inte är formad som ett hålrum utan snarare som en springa där väggarna rör vid varandra.

Man måste därför vara klar över att oavsett vilken ställning man använder så berör penis alla delar av slidan.

Men varje människa är unik, och det varierar från ena gången till den andra och från ena kvinnan till den andra vad hon tycker bäst om. Det kan därför vara klokt att prova sig fram bland olika ställningar för att utöka sina sexuella möjligheter.

En ny ställning kan faktiskt innebära att en kvinna som har svårt för att få orgasm plötsligt får det. Och en man som har problem med att kontrollera sin utlösning lättare kan göra det.

Många kvinnor kan få orgasm genom att klitoris stimuleras med handen av antingen kvinnan själv eller av mannen. För många kvinnor känns det otillräckligt och de önskar klitorisstimulans samtidigt som penis är inne i slidan.

Av Malena Ivarsson


I FORM

Mest lästa

Sex och menstruation kan kombineras

Många par lever ofrivilligt i celibat en gång i månaden, ...

Läs mer

Nio knep som väcker vilddjuret i din man

Nio knep som väcker vilddjuret i din man

Här får du 9 tips som väcker vilddjuret i din man.

Läs mer

3 säkra vägar till orgasm - varje gång

Förmågan att få orgasm är intimt förknippad både med ...

Läs mer

Sensuell massage

Sensuell massage

Massage på rätt sätt är en av de allra behagligaste ...

Läs mer

Så blommar kärleken vidare

Så blommar kärleken vidare

7 blommor under kudden och du drömmer om den rätte. Men ...

Läs mer

Nytt
Börja dagen med sex

Börja dagen med sex

Ha morgonsex och öka dina chanser att bli gravid.

Läs mer

Test: Kan ni snacka med varandra?

Test: Kan ni snacka med varandra?

Testa om du alls har förmågan att snacka med din date ...

Läs mer

Testa era sinnens språk

Testa era sinnens språk

Om du tror att du och din partner talar samma språk och ...

Läs mer

Har du sexuellt självförtroende?

Har du sexuellt självförtroende?

Du har koll på jobbet, tränar och äter nyttigt. Men hur ...

Gör testet och få svar direkt

Sex stärker minnet

Sex stärker minnet

Sex är sunt för kropp och själ, men en snabbis under ...

Läs mer

Ännu mer I FORM...

Ställ krav på löparkläderna

iform.se

Ställ krav på löparkläderna

Dina kläder är avgörande för din prestation när du tränar, framför allt under vinterhalvåret.

Lösningen finns här!

Läs I FORM nr 18/2015 här

Om I FORM

Läs I FORM nr 18/2015 här

Alla prenumeranter kan även läsa I FORM elektroniskt. Här på skärmen, på smartphone och på surfplatta.

Så enkelt är det

Ny motivation

iform.se

Ny motivation

Få fart på löpningen med den snygga GPS-klockan från Garmin som gör din träning roligare och smartare. Du får den med när du tecknar en prenumeration på I FORM.

Den måste jag ha!

Ta kontroll

Kostdagboken

Ta kontroll

I FORM Kostdagbok är det ultimata verktyget för dig som vill gå ner i vikt utan att gå miste om livets goda. Testa HELT GRATIS i 5 dagar.

Ja, tack!

Nyhetsbrev

Få veckans bästa nyheter, ta del av erbjudanden, delta i tävlingar och mycket mer!


Vi gillar musik

I FORMs spellistor

6 frågor om sex

Kan du svaren?

Löpprogram

Från 0 till maraton

I FORMs Kostdagbok

Testa GRATIS

I FORMs Kostdagbok

Bli smal och sund