Man kysser kvinna på pannan medan de ligger i sängen.
© iStock

8 matvaror som ger större sexlust

De ger din sexlust en JÄTTEBOOST ...

24 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Orkar du inte alltid ha sex? Då kanske du ska kolla in de här matvarorna:

Bananer

Förutom alla andra hälsofördelar så ger bananer även en större sexlust. Det är enzymet bromelain som får kroppen att producera mer testosteron. Och studier visar att kvinnor med stor sexlust också har mycket testosteron i kroppen. 

Ostron

Du har säkert redan hört att ostron ökar sexlusten. Men varför är det så? Svaret är att ostron är fullspäckade med de två aminosyrorna D-asparaginsyra och N-Methyl-D-aspartat, som sätter fart på sexhormonerna hos både män och kvinnor.

Vattenmelon

Den saftiga melonen får blodkärlen att vidga sig och förbättrar blodtillförseln till könsorganen. På det viset blir de mer känsliga – och lusten ökar.

Vitlök

Även vitlök ökar blodtillförseln till könsorganen. Och lyckligtvis kan du använda ett smart knep så du slipper lukta vitlök.

Rödvin

Men bara ett glas. Även här förbättras blodtillförseln – men här beror det på antioxidanten resveratrol.

Sparris

Det låter kanske lite märkligt att sparris kan ge dig större sexlust. Men den ger åtminstone histaminproduktionen i kroppen en boost. Och hormonet histamin är viktigt för att få orgasm.

Mandlar

Det låter lite underligt. Men man säger att doften av mandlar väcker sexbegäret hos kvinnor. Och som bonus är mandlar även fulla av nyttigt fett.

Fikon

De här läckra frukterna är liksom ostron fyllda av aminosyror, som ökar testosteronnivån i kroppen så att sexlusten ökar.

Kanske är du intresserad av