Par är överraskade, ligger i sängen.
© iStock

7 märkliga saker du inte visste om sex

Kroppen är lite av ett mysterium – speciellt i samband med sex, där den kan hitta på de mest underliga saker. Vi har samlat 7 märkliga saker som din kropp gör före, under och efter sex.

29 mars 2017 av Cecilie Dumanski

Kroppen kan uppföra sig märkligt i samband med sex. Visste du t ex att orgasm förlamar din hjärna? Se också 6 andra överraskande saker!

1. Högt kolesterolvärde försämrar sexet

Män med ett högt kolesterolvärde upplever ofta att de har svårt att få erektion, medan män med lågt kolesterolvärde inte har några problem med att få stånd.

2. Upphetsning tar bort dålig lukt

Så snart du och din partner har kommit igång mellan lakanen är svett och dålig lukt plötsligt inte lika ofräscht som det kanske är på gymmet eller bussen. 

3. Sex förbränner kalorier

Orkar du inte träna? Då kan du förbränna kalorier med en omgång sex. Män och kvinnor förbränner faktiskt hela 4,2 respektive 3,1 kalorier per minut mellan lakanen.

4. Upphetsning minskar smärta

Skulle ni bli lite hårdhänta under sex så gör det mindre ont än annars. Det beror på att smärttröskeln flyttas, vilket också är en fördel under själva penetrationen.

5. Kroppen blir röd under sex

Några överraskas av röda utslag på kinder, bröst eller könsdelar efter samlag. Men det är en naturlig och kroppslig reaktion på ökad blodcirkulation och hudtemperatur.

6. Orgasm förlamar hjärnan

När du får orgasm slår den del av hjärnan som styr känslor av oro och rädsla ifrån till fördel för total hängivenhet. Även kroppens rörelser blir okontrollerade när du närmar dig klimax.

7. Intimitet efter sex ökar tillfredsställelsen

Kyssar, smek och komplimanger efter sex ökar tillfredsställelsen. Så ni är inte klara även om om ni har uppnått klimax.

Kanske är du intresserad av