© Colourbox

4 överraskande saker du ALDRIG bör göra innan sex

Visste du att du bör vänta med att äta antihistamin till EFTER sex? Och att den elektriska tandborsten är bannlyst?

28 augusti 2016 av Anja Bruneskjold

Du har säkert redan en idé om vad du inte bör göra innan sex. Men några av de här sakerna kommer nog ändå att förvåna dig. Kolla in listan över 4 saker du absolut inte bör göra innan sex.

Undvik stark mat

Viss mat kan förstöra hela sexakten. Det kan därför vara en god idé att undvika stark mat som t ex jalapeños, som ger luft i magen och som lätt gör dig uppblåst. Kom också ihåg att tvätta händerna noga när du har rört vid stark mat. Annars kan det bli en smärtsam affär att ha sex.

Vänta med antihistaminerna

Även om du har allergi kan det vara smart att undvika antihistaminer om du snart ska ha sex. Antihistaminer torkar ut dina slemhinnor så du slipper täppt näsa. Men de torkar även ut slemhinnorna på andra ställen i kroppen. 

Borsta inte med din elektriska tandborste

Ja, det låter konstigt. Och det är kanske lite långsökt. Men de roterande rörelserna från den elektriska tandborsten kan faktiskt ge små rispor i tandköttet. Risporna, kombinerade med alkoholbaserad munskölj, kan torka ut och irritera din slemhinnor. Och det gör dem också särskilt sårbara för sår och könssjukdomar.

Använd inte mat som förspel

Visst kan det vara läckert att använda mat i samband med sex. Men undvik för allt i världen mat med socker. Svampbakterier ÄLSKAR nämligen socker. 

Har du fler saker att lägga till på listan?

Kanske är du intresserad av