Kvinna tränar i roddmaskin på gymmet.
© iStock

Så undviker du de VÄRSTA bakterierna på gymmet

Tänker du ibland på hur mycket bakterier det finns på ditt lokala gym? Kolla här hur du undviker den värsta sorten.

25 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Du kanske redan är noga med att sprita av maskinerna på gymmet. Men du bör definitivt tänka på de här 6 sakerna om du vill undvika de värsta bakterierna på gymmet.

Kom ihåg tofflor i duschen

Har du tänkt på hur många människor det är som använder duscharna efter träning? Du kan lätt dra på dig fotsvamp, fotvårtor eller något helt annat om du inte ser till att ha tofflor på dig.

Rengör träningsväskan regelbundet

Handen på hjärtat, hur många gånger har du desinficerat eller gjort rent din träningsväska? Golvet i omklädningsrummet är fullständigt täckt med bakterier – och dessa bakterier tar du sedan med dig och sprider hemma. 

Ta med din egen yogamatta

Gymmets yogamattor har varit utsatta för litervis med fotsvett och oändligt många bakterier från gymmets alla gäster. Investera i din egen yogamatta – och kom ihåg att göra rent den regelbundet! 

Test av yogamattor – så väljer du rätt yogamatta

Håll avståndet till andra

Det låter kanske lite hysteriskt. Och kanske också lite märkligt. Men speciellt i perioder när alla är snoriga och hostar bör du tänka på att hålla avståndet. Du utsätts redan innan för mängder av bakterier.

Tvätta händerna!

Eller kom ihåg att desinficera dem både FÖRE och EFTER träning. På det viset minskar du risken för att ta med bakterier till och från gymmet.

Undvik att röra vid ansiktet

Det gäller speciellt under tiden du tränar, om du inte har möjlighet att tvätta händerna. Du kan annars lätt bli smittad av t ex influensa.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar