Kvinna med många olika ansiktsuttryck.

Vi kan alla i stort sett kategoriseras i 4 olika personlighetstyper. Vilken passar in på dig?

© iStock

Kolla om din personlighet är som de flesta andras

Är du optimistisk, pessimistisk, tillitsfull eller som de flesta andra? Lär mer här och se vilken personlighet de flesta av oss har!

20 september 2016 av Irene Brøndum

En ny spansk studie avslöjar att hela 90 procent av oss kan klassificeras i fyra olika personlighetstyper. 

20 procent av oss är optimister som alltid ser glaset som halvfullt, och som tror helhjärtat på att vi fattar bra beslut för oss själva och därför kommer att vinna på livets lotteri. 

20 procent av oss är pessimister, som ser alla val här i livet som ett val mellan pest eller kolera. Pessimisterna utgår ifrån att de alltid kommer att misslyckas, oavsett vad de gör.

Ytterligare 20 procent av oss är tillitsfulla och inställda på att samarbeta av naturen, och här är det underordnat om man vinner eller förlorar. Men det flesta av oss är varken optimistiska, pessimistiska eller tillitsfulla. 

Så är de flesta av oss

De flesta av oss faller dock in i en fjärde kategori: De missunnsamma. 30 procent av oss kan nämligen kategoriseras i denna personlighetstyp. De missunnsamma bryr sig inte alls om vad de får eller uppnår – bara de klarar sig bättre än dem som de jämför sig med.

De sista 10 procenten av oss hamnar inte i någon kategori. Dessa har forskarna inte kunnat sortera in i ett särskilt fack.

Källa: Science Advances

Kanske är du intresserad av