Par håller handen.
© Istock

Därför ska du kyssas EXTRA mycket just nu

Glöm inte hålla handen, kyssas och kramas lite extra just nu, visar ny forskning.

25 augusti 2016

Det gäller att vara extra uppmärksam på parrelationen i slutet av sommaren och i början av hösten. Men även våren bjuder på en del utmaningar när det gäller kärleken. 

Faktiskt visar ny forskning från University of Washington att augusti och mars är de tider på året då det är vanligast att ansöka om skilsmässa. Forskarna undersökte skilsmässoansökningar mellan 2001 och 2015 i staten Washington och här såg man ett tydligt mönster: Vi skiljs i högre grad efter de stora semesterperioderna och högtiderna än vid andra tidpunkter på året. 

Skälet känner man inte till med säkerhet, men forskarna har flera teorier om vad tendensen beror på. 

Sociologiprofessorn Julie Brines, som har presenterat den nya forskningen, menar bland annat att det kan bero på vår tendens att sätta upp jul och semester på en piedestal.

– Folk har en tendens att se på den kommande högtiden eller semestern med mycket höga förväntningar, oavsett vilka problem man har upplevt tidigare år. De perioderna på året representerar nämligen hopp och tro på en nystart, förklarar hon.

Därför blir många par besvikna när semestern inte visar sig kunna leva upp till de högt ställda förväntningarna som man hade på den. Och så är det som upplagt för att ansöka om skilsmässa i augusti direkt efter semestern, då man har umgåtts intensivt med partnern dygnet runt under en längre period. 

Egentligen var det inte forskarnas avsikt att undersöka skilsmässotrenderna. De forskade från början i efterverkningarna av den ekonomiska krisen och stötte av en tillfällighet på mönstret med de många skilsmässorna i augusti. 

Källa: Science Daily 

Kanske är du intresserad av