Kvinna med ansiktet i händerna. Nedstämd.
© iStock

7 överraskande tecken på att du är deprimerad

Är du deprimerad? Kanske utan att veta om det.

11 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Om du har det du behöver men ändå mår dåligt – då bör du kanske fundera på om du känner igen dig i någon eller några av de här 7 sakerna.

Kroniska smärtor

Ja, så är det. Kroniska smärtor och depression hänger ofta ihop. Omkring 75 procent av människor med depression lider också av kroniska smärtor som magont, huvudvärk eller annat.

Du går upp i vikt

Akta så att du inte äter på grund av hur du känner dig! Det kan få dig att gå upp i vikt. Inte kul!

Du är mer irriterad än vanligt

Även om du är sur och negativ, behöver du inte nödvändigtvis vara deprimerad. Men har det tagit överhanden? Då kan det handla om en begynnande depression.

Du är likgiltig

Något är galet om du varken känner glädje eller sorg. Prata med din läkare!

Du dricker för mycket

Har ett glas vin blivit till två eller tre? Det är inte ett gott tecken. Du är inte nödvändigtvis alkoholist, men det kan handla om en depression.

Du lägger alldeles för mycket tid på nätet

Stjäl Facebook all din tid? Undersökningar visar att människor som kommunicerar mycket på nätet, har en större tendens att vara deprimerade än de som kommunicerar i den verkliga världen.

Läs också: Så mycket avslöjar din Instagram-profil om din hälsa.

Du tar inte hand om dig själv

En studie från 2016 visar att 61 procent (fler än 10 000 personer) av deltagarna som hade dålig hälsa, led av depression. Dessutom visade studien att ju sämre tandhälsa de hade, desto värre var depressionen. Blir du deprimerad av ditt jobb? Få reda på det här!

Kanske är du intresserad av