Kvinna sitter på toaletten.
© iStock

Kissar du på dig?

Problemet är lyckligtvis lätt att lösa!

22 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Är du också en av många kvinnor som lider av det här problemet när du ska kissa?

Undersökningar visar nämligen att det är relativt vanligt både att läcka lite kiss i trosorna, att konstant behöva gå på toaletten, att ha en svidande känsla när man kissar och dessutom lida av urinvägsinfektion. De flesta tänker inte så mycket på det, men ett besök hos doktorn skulle snabbt kunna lösa ditt problem. Det är bara att ta tag i det! 

En undersökning visar att 63 procent av de tillfrågade mellan 19 och 30 år har problem med att det läcker lite i trosorna. Och det slutar inte när man passerar 30 år.

Problemet uppstår som ett symptom på stress eller vid press på blåsan. Det kan t ex hända när man skrattar, nyser eller motionerar. Det sistnämnda är dessvärre mycket vanligt när man är i 50-årsåldern.

Lyckligtvis kan du göra en del åt problemet genom att stärka din bäckenbotten. Och det gör du genom att knipa och hålla kvar så länge du kan, och så upprepa. Gör det gärna så ofta som möjligt. Prova att träna din bäckenbotten tre minuter åt gången. Det kan vara när du ändå sitter på toaletten, men det kan faktiskt också vara medan du sitter vid skrivbordet på jobbet. Ingen kommer märka att du tränar din bäckenbotten. 

Fortsätt med övningarna så kommer du märka att läckaget och problemet så småningom försvinner.

Kanske är du intresserad av