Kvinna ligger på soffa och håller en värmeflaska mot magen.

Värmeflaskan är en kär vän när du har mens.

© iStock

5 saker du inte tänker på när du har mens

Mensen kommer aldrig lägligt. Och den är alltid lite besvärlig. Dessutom är det en rad saker som alltid händer varje gång mensen kommer.

19 april 2017 av Inge Eriksen

De dagar i månaden då du har mens är liksom inte som andra dagar. Kolla om detta också stämmer in på dig:

Blir mer sugen på sött

Du skulle bar köpa lite frukt och grönsaker men kommer ut från matbutiken med choklad, glass, lakrits och kakor. Innan kvällen är slut har du ätit upp allt. “Jag kan faktiskt unna mig det, för det är så synd om mig”, tröstar du dig själv och upprepar proceduren igen dagen efter.

Har humörsvängningar

Ena stunden är du på toppenhumör och i nästa fräser du åt allt och alla och börjar gråta för ingenting. En felaktig blick från din partner, en bruten nagel eller ingen mjölk i kylskåpet kan räcka för att du ska explodera.

Är expert på att gömma bindor och tamponger

Även om menstruation är helt naturligt är det få som travar iväg mot toaletten med en tampong öppet i handen. De flesta av oss har genom åren utvecklat en teknik där vi diskret gömmer tampong och bindor i handen, upp i ärmen, eller i en ficka.

Är livrädd att det ska blöda igenom

De där förlamande sekunderna då man tror att man har blött igenom är hemska. När naturen nu har gjort så att vi blöder varje månad, varför har den inte också fixat så att vi kan vända oss blixtsnabbt om i 180 grader och kolla om vi har blod på byxorna?

Blir beroende av värmeflaska

Du har ont i nedre delen av magen och ligger mer i sängen än annars. Det enda du vill ha sällskap av i sängen är en värmeflaska, för att lindra det onda.

Se mer i denna roliga video:

Kanske är du intresserad av