Ett ungt par skriker åt varandra.

Bråkar ni ofta om småsaker? Se här hur ni istället kan tackla vanliga konflikter.

© iStock

4 saker som du och din partner borde sluta bråka om

Din parrelation blir inte bättre av det – tvärtom!

8 mars 2017 av Inge Eriksen

Bråkar du och din partner ofta om småsaker så kanske det är dags att fundera över om ni verkligen vill vara tillsammans. Är svaret “ja” så bjuder vi här på en guide till hur ni istället kan lösa några av de vanligaste konflikterna.

1. Vem ska gå ut med skräpet?

Den luktar illa, är ofta överfull och när man ska ut genom dörren har man för mycket u händerna för att få med den också. Skräppåsen går dock inte ut av sig själv, men vem ska gå ut med den?

Istället för att bråka om detta var och varannan dag så sätt er ner och bestäm vem ska göra detta – och låt "förloraren" bestämma vilken hushållssyssla den andra ska göra i gengäld.

2. Kommer hem sent

Kommer din partner hem senare från jobbet eller krogrundan senare än han eller hon sagt? Istället för att bli irriterad så kom överens om att den som är ute, skickar iväg ett sms och berättar när han eller hon är på väg hem.

3. Tvätten

Köp en extra tvättkorg och kom överens om att ni i framtiden tvättar era egna kläder. Finns det plats i maskinen, och du gärna vill göra din partner en tjänst, kan du fylla upp med hans eller hennes kläder, men annars fixar ni tvätten var för sig, för att slippa bli ovänner.

4. Slarvmaja eller slarvpelle

En av er är slarvigare än den andra – och någon av oss hatar när det blir stökigt! Om detta är något som leder till stor irritation så prata med varandra och se om det kan bli ändring. Lyckas inte detta måste du en gång för alla bestämma dig för om du ska städa upp efter den som är slarvig, eller strunta i det och leva med att det är lite stökigt.

Källa: Women´s Health

Kanske är du intresserad av