Kvinna håller sig för magen.
© iStock

3 saker du fått höra om kroppen som inte stämmer

Vissa saker har man hört så många gånger att man börjar tro på det.

8 januari 2017 av Anna Sjøstrøm

Genom årens lopp har vi fått höra olika saker om våra kroppar. Och även om några av dem verkar lite för otroliga för att vara sanna så tror vi ändå på dem. För vi har hört det så många gånger att det bara måste vara sant. Men några stämmer verkligen inte alls. Läs mer här.

1. Urin är sterilt

Det är möjligt att ditt kiss ser rent och klart ut, men det betyder inte alls att det är det. Tvärtom. En studie från Loyola University Chicago har nämligen kommit fram till att urin innehåller minst 85 olika slags bakterier. 

2. När man rakar sig blir håren tjockare och mörkare

Fel igen. Det är en synvilla. Håren på kroppen blir varken tjockare eller mörkare när de växer ut igen efter rakning. Det ser bara så ut när du rakat nära huden och håren växer ut som små stubbhår, vilket gör att de ser tjockare och mörkare ut. 

3. Väck aldrig någon som går i sömnen

Ända sedan barnsben har vi fått lära oss att det kan vara farligt att väcka någon som går i sömnen. Skulle du råka bo ihop med någon som har en tendens att gå i sömnen, behöver du dock inte vara orolig för att väcka vederbörande. Det finns nämligen inga exempel på att det skulle vara skadligt. Tvärtom kan det hjälpa den som går i sömnen, innan han eller hon ramlar ner eller går in i något.

Kanske är du intresserad av