Därför blir du inte av med magfettet

De här fyra sakerna är anledningen till att du har så svårt att bli av med överflödiga kilon på magen.

26 augusti 2016 av Anja Bruneskjold

Du kanske tycker att du gör allt du kan för att bli av med överflödiga kilon på magen. Men kanske är det några saker du inte har tänkt på ...

Du har bara fokus på magen

Det krävs inte tusentals magövningar för att bli av med magfettet. Du blir mycket starkare i dina magmuskler, men det gömmer sig bakom fettet. Se till att träna hela kroppen och kombinera styrketräning med pulsträning. På det viset sätter du fart på förbränningen.

Du sover inte tillräckligt

Om du gärna vill bli av med överflödiga kilon på magen är det viktigt att du får tillräckligt med sömn. Sömnbrist ökar nämligen aptiten. Och forskning visar dessutom att folk som sover fem timmar eller mindre i genomsnitt under en vecka, väger mer än de som bara sover en timme mer. Därutöver finns det en tendens till att fettet sätter sig just i magregionen.

Du vet inte hur mycket du äter

Du äter kanske sunt. Men kanske vet du inte hur många kalorier det faktiskt är i den mat du äter. Prova att skriva ner allt du äter under en dag – och räkna sedan ihop kalorierna. Du kommer bli förvånad över hur mycket du faktiskt får i dig.

Du dricker lightläsk

Även om det inte är så mycket socker i, visar studier att folk som dricker lightläsk i genomsnitt har tre gånger så mycket fett på magen som de som inte dricker det. Experter säger dock samtidigt att de inte riktigt vet varför konstgjorda sötningsmedel påverkar din förbränning negativt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar