Kvinna mäter sitt lår med måttband.
© iStock

Så enkelt blir du av med fettet på låren

Har du också extra fett på låren som du gärna vill bli av med? Då finns det som tur är 5 enkla knep!

3 april 2017 av Anja Bruneskjold

Med de här 5 enkla knepen blir du snabbt och enkelt av med extrafettet på låren, som de flesta av oss har. Egentligen finns det ingen mat eller övningar som kan få dig att gå ner i vikt på just benen. Men de här enkla knepen kan faktiskt göra så att det blir märkbart mindre fett på låren.

1. Fokusera på konditionsträning

Du behöver konditionsträna hårdare om du vill bli av med fettet på benen. Konditionsträning är bra för hela kroppen, men du måste verkligen ge järnet! Välj löpning eller cykling och träna fem gånger i veckan i en timme åt gången, om du vill se en stor skillnad. Kombinera gärna med styrketräning, så blir dina lår med tonade.

2. Drick mer vatten

Välj vatten varje gång du är törstig – INTE läsk, juice osv. Vatten hjälper dig att gå ner i vikt och att hålla vätskebalansen. Ha alltid en vattenflaska nära till hands.

3. Förstå att det är genetiskt

Om alla kvinnorna i din släkt har päronformade kroppar kanske du aldrig kommer att få de där supersmala låren du drömmer om. MEN! Du kan ändå få dem mer vältränade.

4. Glöm inte frukosten

Underskatta inte vikten av att äta frukost. En fiber- och proteinrik frukost sätter fart på ämnesomsättningen redan på morgonen, och du kommer automatiskt att undvika snabba kolhydrater och att småäta.

5. Sov gott

Det är vetenskapligt bevisat att för lite sömn ökar risken för övervikt. Sömnen gör också att du orkar träna.

Källa: Women’sHealth

Kanske är du intresserad av