Följ dina framsteg och optimera din hälsa med I FORM

Behåll överblicken och få ut mer av din träning. Få en Active Life Tracker med I FORM och närma dig dina hälsomål.

29 januari 2016

Motivation har stor betydelse när du vill få ut så mycket som möjligt av din träning och nå dina personliga hälsomål. Det kan därför ha stor effekt att behålla överblicken över dina mål och inte minst dina framsteg. Med I FORM kan du nu få en Active Life Tracker som hjälper dig att föra dagbok över dina dagliga aktiviteter och få ut så mycket som möjligt av din insats.

Få en Active Life Tracker till MYCKET nedsatt pris tillsammans med I FORM här.

Förhållandet mellan kalorier och förbränning

Oavsett om du har ambitioner om att gå ned i vikt eller bli starkare är det viktigt att du har koll på ditt kaloriintag och din förbränning för att göra framsteg. Om du vill gå ned i vikt ska du ligga på ett kaloriunderskott, och om du vill öka i vikt (i form av t.ex. muskelmassa) ska du ligga på ett kaloriöverskott. Hur många kalorier man behöver för att behålla en stabil vikt kan dock variera mycket från person till person.

Prova vår kaloriräknare för att komma fram till hur många kalorier du behöver varje dag för att behålla vikten.

Förbränning tas med i beräkningen

Om du vill gå ned i vikt ska du alltså se till att du ligger på ett kaloriunderskott, och det mest optimala är att ha ett dagligt underskott på 500 kalorier fram tills du har nått ditt mål. Med ett kaloriunderskott på 500 räknar man med en genomsnittlig viktnedgång på 0,5 kg per vecka. Är underskottet mycket större än 500 – låt oss säga 1000 – är det större risk för att du inte bara minskar fettmängden, utan att du också förlorar mycket muskelmassa. En annan konsekvens är att kroppen vänjer sig vid att leva på en mycket liten mängd kalorier, vilket leder till att du snabbt går upp de förlorade kilona när du börjar äta normalt igen. Här är det naturligtvis också relevant att hålla koll på hur många kalorier du förbränner varje dag genom träning och dagliga aktiviteter.

Håll koll på dina kalorier och dina framsteg med digital hjälp

Om du vill ha en överblick över din kaloriförbrukning och en bättre inblick i dina framsteg har du nu möjlighet att få en Active Life Tracker med I FORM.

Aktivitetsarmbandet mäter, registrerar och för dagbok över din aktivitetsnivå och din kaloriförbrukning, och skickar informationen till den medföljande mobilappen, så att du hela tiden kan följa med. Dessutom mäter den hur mycket du sover och hur bra du sover, så att du kan optimera dina sovvanor.

Life Trackern är värd 800 kr, men du kan nu få den tillsammans med 3 nummer av I FORM för endast 119 kr här.

Kanske är du intresserad av