Händer med äpple och choklad.
© iStock

4 lätta knep som kickstartar din viktminskning

Vi kan avslöja att choklad är en del av planen.

10 januari 2017 av Anna Sjøstrøm

Det är aldrig särskilt lätt att bli av med överflödiga kilon. Oftast för att det är så många förändringar man ska göra på en gång, vilket bara håller en kortare tid. Som med mycket annat gäller det att hitta en gyllene medelväg, som de här 4 enkla knepen kanske kan hjälpa dig med.

1. Ät grönsaker

Det är en riktigt bra idé att fylla på tallriken med grönsaker. Ser du till att grönsaker spelar huvudrollen i dina måltider, kommer du äta färre kalorier och ändå få i dig näringsrik mat som ger en god mättnadskänsla.

2. Drick vatten

Om du vill kickstarta din viktminskning så kom ihåg att dricka tillräckligt med vätska. Här pratar vi om 2 liter fördelat över dagen. Dock inte juice, läsk eller alkohol, utan kaffe, te och massor av vatten.

3. Ta kontrollen över ditt småätande

Det är bara vid två tillfällen som vi bör småäta något. Det ena är när du verkligen är hungrig och det andra är när det går lite lång tid mellan dina huvudmåltider, så du kan hålla blodsockret stabilt. Se till att inte småäta utöver detta och tänk på att du ofta blir sugen när du egentligen bara är rastlös eller är törstig.

Hitta recept på läckra sunda snacks här.

4. Ät mörk choklad varje dag

Äntligen fick du en ursäkt för att ha mörk choklad hemma. Undersökningar visar nämligen att människor som äter en bit mörk choklad dagligen, äter färre söta och salta saker resten av dagen.

Kanske är du intresserad av